lördag, september 11

Nytt utseende och nya tankar

efter ett långt uppehåll har jag nu bestämt mig för att återuppta bloggandet och denna gång med en helt ny inriktning.
Jag tror att jag varje, dag/vecka , ska skriva ett kåseri (kalla det vad du vill) om något som har dykt upp i huvudet på mig. Det kan vara ett ord, något jag läst eller egentligen precis vad som helst....

Jag slutade i princip att blogga när jag gick med i Facebook. I början tyckte jag att FB var svårt-krångligt och helt onödigt. Jag fattade helt enkelt inte poängen med det! Vaddå socialt nätverk? Till vilken nytta då? Nej tack sa jag och fortsatte blogga lite grann men så plötsligt hade jag både börjat Farma och lägga till vänner......och undrade vad i hela friden jag höll på med :)
Men faktum är att jag tack vare FB har mer kontakt med bl a min bror och mina syskonbarn.
Jag har vänner som via FB har meddelat att de gift sig/blivit gravida/blivit singlar osv och de har tyckt att det varit ett enkelt sätt att meddela många samma sak, the word is out som en vän skrev.

I stundande valtider är FB ett utmärkt ställe att dryfta politiska åsikter och frågor... eller?
Faktum är att jag idag har röstat på Folkpartiet för första gången någonsin. Detta tack vare en diskusssion på en väns FB-sida och ett blixtsnabbt svar från en lokal politiker på min kommentar
".... hmmm FP... ge mig 3 skäl snabbt, jag röstar imorgon"
Svaret jag fick var:
Egentligen borde jag fråga dig vilka områden som är viktiga? Men jag skjuter från höften. Vill du ha ordning och reda i skolan, att man ska prioritera kunskapsskolan framför flumskola och att man ska behålla kärnkraften för att klara klimathotet är folkpartiet ett givet alternativ. Sist men inte minst så fortsatt satsning på arbetslinjen framför bidragslinjen.

Efter detta svar tänkte jag faktiskt att "Jag kan ju inte rösta på Folkpartiet..." så jag började läsa på lite mer om FP's valmanifest och gillade det jag läste. Givetvis finns det saker jag inte håller med om men i stort är det bra!
Man vill bl a
  • Införa lärlingsjobben igen - något jag tyckt både länge och väl
  • Förbättra integrationen genom att erbjuda (jag tycker att det kan vara ett krav) nyanlända en medborgarskapskurs och införa krav på kunskaper i svenska för medborgarskap
  • Satsa på skolan - många bra punkter men jag håller inte med om att man ska betala föräldrar för att de ska vara i skolan... lägg pengarna på fler lärare istället.
  • Behålla både RUT och ROT, varför skulle det vara mindre värt att städa hos folk jämfört med att spika? Här är de RödGröna helt ute och cyklar!
  • Förhindra en tvångsdelning av föräldraförsäkringen, det är väl självklart att föräldrarna själva ska få bestämma!

Jag tycker att det är en medborgerlig skyldighet att rösta och blir tokig på de som inte gör det. Så om du som läser detta är soffliggare - upp ur soffan, läs på om vad de olika partierna vill och gå och rösta!

2 kommentarer:

Anette sa...

Roligt att ha dig tillbaka!
Jag tycker det är svårt att rösta.
Ju mer jag läser och ju fler debatter jag hör desto mer förvirrad blir jag.
Idag såg jag utfrågningen av Maria Wetterstrand och tänkte att Miljöpartiet är kanske något för mig...
Igår skulle de inte ens funnits på min karta!

Nej - det är en vecka kvar och det kanske till och med blir så att lotten får avgöra när jag står där inne i båset med mitt kuvert.

Din variant gillade jag däremot.
Klara besked vill man ha, och det fick du ju. Intressant.

Vi ses snart igen

Marieiskogen sa...

Kul att ha dig tillbaka!
Äntligen!
Så småningom ska jag läsa hela inlägget om politik, just nu konstaterar jag bara att jag tycker lom du i frågan om röstning. Det är viktigt att rösta, skit samma vad man röstar på.
Jag ska t o m vara röstmottagare i vår lokal, o det är ett himla ståhej. Man måste gå kurs och vara över 18 och får inte ha partimärken eller symboler och inte ditt och det är kuver o omslag o påsar hit o dit. Efter valdagen när vi har räknat, om vi lyckas räkna rätt, så kommer jag att vara stendöd...
Men det är som sagt viktigt att ha fått möjligheten att visa sin åsikt eller till och med bristen på densamma om det nu är så...
Ha en bra helg// Marie